Pri kraju organizaciono-tehničke pripreme za održavanje EYOF-a

Pri kraju su organizaciono-tehničke pripreme za održavanje Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF), koji će od 9. do 16. februara biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, i sve stvari teku planiranom dinamikom, poručeno je na današnjem potpisivanju sponzorskog ugovora između “EYOF 2019” i BH Telecoma o reklamno – promotivnoj saradnji, javlja Anadolu Agency (AA).

BH Telecom je telekomunikacijski partner i zvanični Zlatni sponzor projekta.

Direktor “EYOF-a 2019” Senahid Godinjak poručio je da je veoma važno da imaju partnera koji garantuje da će odgovoriti na sve njihove zahtjevne operacije, koje imaju u okviru priprema u ovom trenutku, kompletne podrške u IT sektoru.

“Mi smo već pri kraju i na samom završetku naših organizaciono-tehničkih priprema. Sve stvari teku planiranom dinamikom. Borilišta smo polako pripremili. Ulazimo u završne pripreme”, poručio je Godinjak.

Vjeruje da će ostaviti trag i pečat ove generacije i da će u najboljem svjetlu predstaviti Sarajevo i Istočno Sarajevo i BiH.

V.d. generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman siguran je da će ovaj događaj vratiti olimpijski duh u Sarajevo i BiH.

“Nama je čast i zadovoljstvo ali i velika obaveza što smo dio ove prelijepe priče”, rekao je Kahriman.

Uvjeren je da će Sarajevo biti centar pozitivne energije i priča.

“U cilju adekvatne pripreme, naši stručni timovi su obezbijedili tehničke preduslove na svim borilištima, mjestima gdje će boraviti takmičari, turisti i posjetioci. Pripremili smo i posebnu ediciju ultra start paketa i bit će namijenjena svim našim gostima i posjetiocima i obezbijedit će im kvalitetnu uslugu, prenos podataka i pristup internetu”, izjavio je Kahriman.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka zahvalio se BH Telecomu koji je pokazao da je društveno-odgovorna kompanija.

“Grad Sarajevo nije zaboravio da organizuje velike događaje. BiH nije zaboravila da pravi velike događaje i ima kvalitetnih kompanija. Ovo je odlična prilika i za privredna društva”, poručio je Skaka.

Kako je kazao, BH Telecom će biti i dio defilea 9. februara.

Od 9. do 16. februara Sarajevo i Istočno Sarajevo bit će domaćini Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF).

EYOF 2019. će u Sarajevu okupiti više od hiljadu takmičara, blizu 750 članova delegacija iz 46 evropskih država, te više od 150 akreditiranih novinarskih ekipa i hiljade volontera iz cijele države.

Izvor: AA

Komentari