U Sarajevu sutra sastanak UO programa “Horizontal Facility” za Zapadni Balkan i Tursku

Ministarstvo vanjskih poslova BiH domaćin je trećeg sastanka Upravnog odbora zajedničkog programa Europske unije i Vijeća Europe “Horizontal Facility” za Zapadni Balkan i Tursku, javlja Anadolu Agency.

U Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine u Sarajevu će se u srijedu, 13. februara, održati treći sastanak Upravnog odbora zajedničkog programa Europske unije i Vijeća Europe “Horizontal Facility” za Zapadni Balkan i Tursku.

Na sastanku će, među ostalim, biti predstavljeni projekti programa, posebice u područjima antidiskriminacije, reforme zatvora, obrazovanja i zaštite nacionalnih manjina. Sredstva dodijeljena Bosni i Hercegovini kroz ovaj program iznose 2,7 milijuna eura, saopćeno je iz MVP-a.

Zajednički program EU i Vijeća Europe “Horizontal Facility” postigao je u proteklom razdoblju značajne rezultate.

Ojačani su kapaciteti Institucije ombudsmana za ljudska prava i sudova u Bosni i Hercegovini za sprečavanje i borbu protiv diskriminacije. Također su ojačani i kapaciteti zatvorskih i policijskih službenika kako bi prilagodili svoje radne metode europskim standardima koji su usmjereni na rehabilitaciju zatvorenika, umjesto njihovog kažnjavanja.

Izvor: AA

Komentari