BBI banka i MUSIAD potpisali Memorandum o saradnji

Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke, i Erol Yarar, predsjednik Međunarodnog poslovnog Foruma (IBF) Asocijacije nezavisnih biznismena i industrijalaca MUSIAD iz Turske, potpisali su u Istanbulu Memorandum o saradnji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Potpisivanju Memoranduma prisustvovali su Burak Bensin, član Upravnog odbora MUSIAD, i Gazi Misirli, zamjenik predsjednika IBF-a. Trogodišnji memorandum ima za cilj unaprijediti saradnju između BiH i Turske u oblasti ekonomije, trgovine i investicijske saradnje.

Sporazumom je predviđeno uspostavljanje poslovne saradnje putem Sarajevo Business Foruma i BBI VIP Business Cluba na partnerskom pokretanju investicijskih i razvojnih projekata, pronalaženju i uspostavljanju kontakata između investitora, te posredovanja između privrednika dvije zemlje.

“BBI VIP Business klub ima za cilj da obezbijedi lokalnim i stranim poslovnim ljudima i kompanijama priliku za poslovne susrete, povezivanje kompanija, njihovih vlasnika i ostvarivanje poslovnih ideja. Težimo da naše kompanije, klijenti i partneri s kojima ih povežemo realizuju konkretne poslove i trudimo se da domaće firme, izgrade što bolje odnose sa kompanijama iz inostranstva, posebno putem platforme Sarajevo Business Foruma koji je već prepoznatljiv brend u poslovnom svijetu”, izjavio je Bukvić.

Članovi BBI VIP Business Cluba, ali i drugi privrednici iz BiH, imat će priliku da kreiraju nove poslovne prilike, te da se prezentuju u inostranstvu, a ovim Memorandumom otvorena su vrata za poslovnu saradnju domaćih firmi sa institucijama i kompanijama iz Turske i članicama MUSIAD-a.

Izvor: AA

Komentari