Makeodnija: Dvodnevna žalost nakon autobuske nesreće na autoputu Skoplje – Tetovo

Broj poginulih u saobraćajnoj nesreći u kojoj se autobus prevrnuo na autoputu Skoplje – Tetovo porastao je na 14, a Vlada Makedonije proglasila je dva dana žalosti, javlja Anadolu Agency (AA).

Premijer Republike Severna Makedonija Zoran Zaev potvrdio je sinoć da se povećao na 14 broj žrtava teške saobraćajne nesreće koja se dogodila juče poslepodne na autoputu Skoplje – Tetovo.

“Naša zemlja tuguje, mobilisali smo sve naše snage i kapacitete da pomognemo svim povređenima koji su u opasnosti da što je pre moguće dobiju neophodnu pomoć i da se vrate svojim najbližima. Večeras je vlada donela odluku da proglasi 14. i 15. februar za dane žalosti”, izjavio je Zaev medijima nakon vanredne sednice Vlade povodom teške saobraćajne nesreće koja se dogodila na putu Skoplje – Tetovo.

Zaev je rekao da se autobus kretao iz Skoplja ka Tetovu, a nesreća se dogodila u selu Laskarci. On je saopštio da razlozi za nesreću nisu utvrđeni, a istraga o slučaju je pod upravom nadležnog tužioca.

“Večeras smo nažalost izgubili živote 14 naših sugrađana, 7 naših sugrađana je poginulo na licu mesta, 37 osoba je hospitalizovano u bolnici ” 8. septembar “, od kojih je 6 umrlo. U bolnici ‘St. Naum Ohridski’ jedna osoba je preminula, 2 osobe su prebačene u Tetovo i nalaze se u dobrom stanju. Jedna osoba je kod kuće na lečenju u Gostivaru, a u bolnici ‘Majka Tereza’ je osam osoba, od kojih je troje teško povređeno”, rekao je Zaev.

Ministar zdravlja Republike Severna Makedonija Venko Filipče izjavio je da je vozač prevrnutog autobusa u bolnici “8. septembar”, da je razgovarao sa predstavnicima institucija i da je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

Izvor: AA

Komentari