Calvin Klein navodno zatvara svoju kolekciju pista

Nakon rastanka sa kreativnim direktorom Rafom Simonsom i preskakanjem sezone Njujorške nedelje mode, čini se da Calvin Klein može biti gotov sa svojom kolekcijom pista zauvijek.

Prema izveštajima WWD-a, američka modna marka zatvara svoju etiketu Calvin Klein Collection, koja je pod Simonsom postala poznata kao CalvinKlein205W39NYC u 2017. godini. S obzirom na odluku da se eliminiše podjela na pistama, kompanija otpušta radnike koji su radili za oznaku piste, uključujući 50 zaposlenih u kancelariji u Njujorku i 50 u kancelariji u Milanu. Pored toga, rečeno je da brend potpuno zatvara kancelariju u Milanu.

Vijest dolazi nakon odlaska Raf Simonsa kao glavnog kreativnog direktora u decembru. Vizija dizajnera pod brendom 205W39NYC navodno je bila previše luksuzna za glavne kupce Calvina Kleina, koji su preferirali brandove marke denim, donjeg rublja i mirisa. Prvobitno, Calvin Klein je rekao da je planirao da ponovo pokrene kolekciju na pistama pod novim imenom i kreativnim pravcem.

U januaru, brend je takođe najavio zatvaranje svoje vodeće robne kuće u New Yorku na 654 Madison Av

Calvin Klein je prvi put počeo da se prikazuje na New York Fashion Week-u 1994. godine. Marka je odmah postala poznata po svojim cool, minimalističkim dizajnom i trapericama koje su pomogle oblikovati modu devedesetih kao cjelinu. To je takođe pomoglo da se pojača karijera modeliranja Kate Moss, cementirajući njen status grunge ikone i lice “heroinskog šika” tokom decenije.

BAZAAR.com

 

 

 

Komentari