Zvizdić osudio teroristički napad na džamije na Novom Zelandu

– U Bosni i Hercegovini razumijemo opasnost terorizma uzrokovanog ideološkim radikalizmom i usmjerenog prema manjinskim zajednicama, te sistematično i konzistentno radimo na borbi protiv ove društvene pošasti kako bi očuvali mir, stabilnost i multikulturalnost, kao istinske vrijednosti i obilježja našeg društva, naveo je Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH
– Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je telegram saučešća premijerki Novog Zelanda Jacindi Ardern povodom terorističkih napada na dvije džamije u Christchurchu, javlja Anadolu Agency (AA).

“S bolom i užasavanjem smo primili vijest o terorističkim napadima u Christchurhu. U Bosni i Hercegovini razumijemo opasnost terorizma uzrokovanog ideološkim radikalizmom i usmjerenog prema manjinskim zajednicama, te sistematično i konzistentno radimo na borbi protiv ove društvene pošasti kako bi očuvali mir, stabilnost i multikulturalnost, kao istinske vrijednosti i obilježja našeg društva. Kao prijateljska zemlja, suosjećamo i stojimo uz vas. Porodicama poginulih prenesete izraze saučešća, a povrijeđenima želje za uspješnim oporavkom“, stoji, između ostalog, u telegramu saučešća predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Izvor: AA

Komentari