U većem dijelu zemlje kolovoz je suh i mjestimično vlažan, savjetuje se opreznija vožnja

U većem dijelu BiH kolovoz je suh i mjestimično vlažan, prenosi Anadolu Agency (AA).

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Na putevima u tim područjima kolovoz je vlažan, pa iz Bosanskohercegovačkog auto – moto kluba (BIHAMK) savjetuju oprezniju vožnju, uz obavezno držanje propisanog odstojanja između vozila.

Na magistralnim putevima M-16 Banja Luka – Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-17 Nemila – Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog povremeno pojačane frekvencije vozila, bilježe duža zadržavanja na mjestu izvođenja radova. Vozače mole za strpljenje i razumijevanje.

Na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Šamac – Domaljevac, na mjestu izvođenja radova vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik – Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja.

Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Izvor: AA

Komentari