Erdogan: Teroristički napad na Novom Zelandu i poruke koje nam se šalju preko njega nisu prve

 Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je kako se turski istražni organi bave navodima da je terorista, koji je jučer ubio 49 osoba na Novom Zelandu, ranije boravio u Istanbulu, te kako se istražuju njegove veze, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan se obratio okupljenim građanima u zapadnom turskom gradu Tekirdagu, a jedna od tema bila je i jučerašnji teroristički napad na Novom Zelandu, u kojem je terorista upao u džamiju tokom džuma-namaza u gradu Christchurchu, te ubio najmanje 49 vjernika.

“Navodno je više puta dolazio u Istanbul. Radi se na tome, otkrit ćemo ko su njegove veze. Naravno, želimo da ga Novi Zeland izvede pred lice pravde. Ne želimo da to bude tek tako da odleži određeni period i izađe vani. To se ne smije desiti. Ubio je 49 ljudi, to je masakr i za to treba adekvatno odgovarati. Svaki drugi način bio bi pogrešan”, rekao je Erdogan.

Erdogan je također, upitao kako je moguće da se na potpuno drugom kraju svijeta pokrene jedan ubica, čija je glava toliko napunjena smutnjama o muslimanima i Turcima.

“Teroristički napad na Novom Zelandu i poruke koje nam se šalju preko njega nisu prve”, rekao je Erdogan.

 Izvor: AA

Komentari