Na pojedinim dijelovima puteva mogući sitniji odroni kamenja i zemlje, nužna opreznija vožnja

Kolovoz u Bosni i Hercegovini je pretežno suh, a frekvencija vozila slabijeg intenziteta, javlja Anadolu Agency (AA).

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i na planinskim prevojima, iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Na svim putnim pravcima savjetuje se opreznija vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično. Povremeno je pojačana frekvencije vozila na ovoj dionici, zbog čega može doći do dužih zadržavanja.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima M-14.2 Bosanski Šamac – Domaljevac i M-16 Banja Luka – Crna Rijeka u mjestu Dabrac, zbog izvođenja sanacionih radova.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik – Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi – Dvor.

Izvor: AA

Komentari