Demokratska fronta ulazi u pregovore o formiranju vlasti

Predsjedništvo Demokratske fronte je na današnjoj sjednici usvojilo zaključke koje je pripremila radna grupa formirana na prošloj sjednici stranačkog predsjedništva, koja je predložila da Predsjedništvo DF-a donese odluku o početku razgovora sa svim parlamentarnim strankama za formiranje parlamentarnih većina u mandatnom periodu 2018.-2022. godine.

“Na osnovu očekivanja velikog broja građana BiH koji su dali podršku Demokratskoj fronti, kao multietnčkoj, građanskoj stranci, te izboru člana Predsjedništva BiH, radna grupa Predsjedništva DF-a predložila je zaključke Predsjedništvu DF-a, a u cilju donošenja odluke o početku razgovora sa svim parlamentarnim strankama o formiranju parlamentarnih većina za mandatni period 2018.-2022.” navode iz DF-a.

U cilju osiguravanja utvrđenih prioriteta djelovanja, kao i potrebe poštivanja individualnih prava svih građana BiH i spriječavanju iseljavanja, naročito mladih ljudi, radna grupa je predložila da Predsjedništvo DF-a donese odluku o početku razgovora sa svim parlamentarnim strankama za formiranje parlamentarnih većina u mandatnom periodu 2018.-2022. godine.

(FENA)

Komentari