Burberry Pledges eliminiše plastiku do 2025

Burberry se obavezao da će eliminisati plastiku do 2025. godine, navodi se u izvještaju koji je objavila Fondacija Elen Mekartur – organizacija osmišljena da pomogne modnim brendovima da pređu u kružnu ekonomiju.
Jedan od najvećih ciljeva projekta je da se sve ambalaže koje se koriste u  modnom biznisu recikliraju do 2025. godine – što je Burberry već učinio. Prema nedavno objavljenom izvještaju, modni gigant će osigurati da sva buduća plastična ambalaža bude ili višekratna, reciklirana ili kompostabilna.

Do kraja 2019. Burberry takođe planira da kupcima pruži mogućnost da recikliraju svoje neželjene vješalice .

Britanska kompanija je već zamjenila plastičnu laminaciju na svojim maloprodajnim torbama i poli vrećama za pokrivače odjeće, što je potez koji je očigledno smanjio upotrebu 29 tona plastike. Burberry, na čelu sa glavnim kreativnim direktorom Riccardom Tiscijem, takođe je udružio snage sa Renewable Energy 100, globalnom inicijativom sastavljenom od više od 100 kompanija posvećenih potrošnji obnovljive energije.

Najnovija najava brenda dalje pokazuje Burberryjevu posvećenost održivijoj budućnosti, jer je kompanija zabranila krzno i spaljivanje neprodane robe još u septembru 2018. godine.

Prošle godine, luksuzna modna kuća krasila je naslove nakon što je slavno zapalila odjeću, pribor i parfem vrijedan 28,6 milijuna funti u pokušaju da zaštiti brend od krivotvoritelja. Nakon široko rasprostranjenih kritika, Burberry se obavezao da će u budućnosti ponovo koristiti, reciklirati, donirati ili reciklirati sve proizvode koji se ne mogu prodavati.

british-model

Komentari