Zvizdić: Armija RBiH odbranila ideju BiH kao cjelovite države ravnopravnih građana i naroda

Armija Republike Bosne i Hercegovine, osnovana na današnji dan prije 27 godina, a15. aprila 1992. godine odbranila je ideju Bosne i Hercegovine kao cjelovite države ravnopravnih građana i naroda, poručio je Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Zvizdić je stoga, povodom 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine i 27. godišnjice njenog formiranja, uputio čestitku svim bivšim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, članovima porodica šehida, poginulih, nestalih i umrlih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i svim patriotima koji su doprinijeli odbrani Bosne i Hercegovine.

“Danas je dan kada se s ponosom sjećamo najboljih sinova i kćeri Bosne i Hercegovine koji su časno i herojski odbranili suverenitet i nezavisnost Bosne i Hercegovine. Na današnji dan, prije 27 godina, odlukom Predsjedništva BiH formiranaje Armija Republike Bosne i Hercegovine kao jedina legalna i legitimna vojna sila države RBiH, koja je u najtežim okolnostima barbarske agresije na našu domovinu, herojski odbranila ustavni poredak RBiH, ispisujući najčasnije stranice u hiljadugodišnjem periodu postojanja BiH. S posebnim pijetetom i respektom sjećamo se šehida, poginulih, nestalih i umrlih boraca, njihovih porodica, ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca i svih patriota koji su doprinijeli odbrani naše jedine domovine Bosne i Hercegovine”, naveo je Zvizdić.

Izvor: AA

Komentari