Pretresi i hapšenja na više lokacija zbog krijumčarenja migranata

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski djelatnici Granične policije BiH provode aktivnosti lišenja slobode i pretresa na više lokacija, zbog kaznenog djela organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje kaznenog djela krijumčarenje migranata, a u svezi sa kaznenim djelom krijumčarenje ljudi, javlčja Anadolu Agency (AA).

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici Granične policije BiH provode opsežnu akciju pretresa i lišenja slobode osumnjičenih osoba na području Bijeljine, Brčkog i Donjih Žabara.

Radi se o opsežnoj istrazi koja se provodi protiv osoba osumnjičenih da su kao organizirana kriminalna skupina, vršili krijumčarenje migranata uglavnom sa područja bliskog i srednjeg istoka, koji nisu ispunjavali uvjete za zakonit ulazak, boravak i transfer kroz BiH.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene, nakon čega će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Izvor: AA

Komentari