I dalje traju obustave saobraćaja na pojedinim dionicama

 Na regionalnom putu R-402 Ljusina – Cazin (u naselju Glogovac) i danas su planirani radovi, zbog čega je saobraćaj obustavljan. Za vrijeme obustave vozila do 3,5 tone koriste lokalni put Polje – Majetići – Stijena, dok vozila preko 3,5 tone koriste put Gnjilavac – Ostrožac – Srbljani – Bosanska Krupa – Ljusina, saopštili su u petak ujutro iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog izvođenja neophodnih radova, u petak i subotu od 8 do 18 sati obustaviće se saobraćaj na regionalnom putu R-459 Tuzla – Šibošnica. Za vrijeme obustave sva vozila iz pravca Tuzle prema Čeliću koriste putne pravce Dokanj – Obodnica – Previle – Čelić ili Tuzla – Gornja Tuzla – Lopare – Čelić.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa – Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Na dionici A-1 Sarajevo zapad – Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila, saobraća se jednom trakom, naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su sanacioni radovi na dionicama M-18 Olovo – Kladanj i M-1.8 Srebrenik – Orašje (u tunelu Ormanica), pa se na mjestima izvođenja radova saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Izvode se radovi i na R-469 Ribnica – Banovići, zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce: Semizovac – Vogošća, Mostar – Čitluk, Busovača – Kiseljak, Tarčin – Konjic, Cazin – Srbljani – Bosanska Krupa, Ustiprača – Goražde, kao i radove u Ključu, Jajcu i Tasovčićima (Čapljina).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja.

 Izvor: AA

Komentari