U selu Milodraž kod Fojnice priređen iftar za tamošnje stanovnike

U selu Milodraž kod Fojnice, gdje je 1463. godine uručena Ahdnama bosanskim franjevcima, u organizaciji Turske fondacije Diyanet (TDV) i ove godine, kao i prošle, upriličen je iftar za tamošnje stanovnike, javlja Anadolu Agency (AA).

Iftaru su, između ostalih, prisustvovali i šef kabineta Turske fondacije Diyanet (TDV) Muhammed Cakmak, ataše za vjerska pitanja u Ambasadi Republike Turske u BiH Hasan Atli i tamošnji žitelji.

U kratkom obraćanju prisutnima, Atli je istakao da su turska Uprava za vjerske poslove i Turska fondacija Diyanet ove godine, kao i prethodnih, organizovali iftarski program u preko 20 mjesta širom Bosne i Hercegovine.

Istakao je kako je i u selu Milodraž kod Fojnice upriličen iftar kako bi se dodatno produbilo prijateljstvo i zajedništvo sa svim ljudima iz Bosne i Hercegovine.

Cakmak je kazao da je Turska fondacija Diyanet dosad organizovala iftarske programe i podijelila pakete s hranom za 200 hiljada osoba u 98 zemalja.

Istakao je i kako je presretan što je imao priliku da prisustvuje iftaru i u selu Milodraž kod Fojnice, te se susretne i razgovara s tamošnjim stanovnicima.

 Izvor: AA

Komentari