Na putevima povećana opasnost od odrona

Na putevima u BiH u utorak ujutru saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja. Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Na svim dionicama iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) savjetuju oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putu, prenosi Anadolu Agency (AA).

U vremenu od 11 do 12 sati danas će doći do prekida u snabdijevanju električnom energijom u tunelima Lendava i Jelasje na dionici M-17 Jablanica – Konjic. Stoga se vozači, koji se budu kretali ovom dionicom, pozivaju na oprezniju vožnju.

Na dionici A-1 Sarajevo zapad – Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila, saobraća se jednom trakom, naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa – Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce: Olovo – Kladanj, Srebrenik – Orašje (u tunelu Ormanica), Semizovac – Vogošća, Mostar – Čitluk, Busovača – Kiseljak, Tarčin – Konjic, Cazin – Srbljani – Bosanska Krupa, Ustiprača – Goražde, kao i radove u Ključu, Jajcu i Tasovčićima (Čapljina).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja.

Izvor: AA

Komentari