Saobraća se po mokrom kolovozu, uz riječne tokove smanjena vidljivost

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara karakteriše saobraćajnu situaciju u BiH u petak ujutro. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle, ističu iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa – Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Radovi na izgradnji javne rasvjete izvode se na magistralnom putu M-17 u Mostaru (od sjevernog ulaska u grad do skretanja za Forticu). Na mjestu izvođenja radova saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na dionici A-1 Sarajevo zapad – Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce: Olovo – Kladanj – Vlasenica, Srebrenik – Orašje, Semizovac – Vogošća, Stolac – Neum, Mostar – Čitluk, Tarčin – Konjic, Cazin – Srbljani – Bosanska Krupa, Ustiprača – Goražde – Ustikolina, kao i radove u Jajcu.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja.

Izvor: Fena/ Foto: AA

Komentari