JP Olimpijski bazen Otoka

Prvi bosanskohercegovački olimpijski bazen prvenstveno je namijenjen organizaciji takmičarskih sportskih disciplina i treningu sportista. S obrzirom na njegove tehničke karakteristike i dimenzije bazena koje u potpunosti zadovoljavaju standarde FINA-e (Međunarodne amaterske plivačke organizacije) i LEN-e (Evropske plivačke lige), objekat omogućava preuzimanje organizacije najvećih međunarodnih takmičenja u plivanju.

Zatvoreni bazen je projektovan sa 558 sjedišta za gledaoce (sa mogućnošću povećanja kapaciteta na čak 700 sjedišta) i odgovarajućim brojem kabina za reportere koji će pratiti i izvještavati sa takmičenja.
Kada je riječ o organizaciji velikih sportskih događaja, po svojim sadržajima i ponudi bazen može da uspješno servisira vodene discipline: plivanje, vaterpolo podvodne i druge vrste takmičarskih disciplina u vodi i to kako na evropskom tako i na svjestkom nivou (uključujući i organizaciju olimpijskih igara).

Visoki standardi gradnje, te predviđena oprema za takmičenje obezbjeđuju organizaciju takmičenja za istovremeno plivanje 8 takmičara u različitim disciplinama i plivačkim tehnikama. Riječ je o mogućnosti organizacije takmičenja za početnike, te juniorskih, kadetskih, seniorskih i ekipnih prvenstava.Pored organizacije navedenog sportskog plivanja, tehničke karatkeristike bazena omogućavaju i savladavanje tehnika tzv. primjenjenog plivanja kao što su ronjenje (na dubinu i daljinu; sportsko ronjenje itd.) tehnike spašavanja utopljenika i korištenje plivanja u izvršavanju vojno – policijskih i praktičnih zadataka.Na kraju, također je moguće obavljati trening i takmičiti se u tehnikama tzv. sinhronog plivanja (umjetničko, figurativno i revijalno) i naravno u vaterpolu.

Olimpijski bazen je otvoren svaki dan od 07:00 do 23:00

Bulevar Meše Selimovica 83-b

+387 33 773 850

info@bazen.ba

 Fotografije preuzete sa https://www.facebook.com/140904649257427/photos/?tab=album&album_id=829260027088549

Komentari