U narednim danima jutarnje temperature će biti u minusu

Sutra će u većem dijelu Bosne i Hercegovine biti oblačno vrijeme sa kišom, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Intenzivnije padavine očekuju se u južnim i jugozapadnim djelovima. U sjevernim područjima pretežno oblačno i bez padavina. Poslije podne prestanak padavina i smanjenje oblačnosti sa zapada i juga prema istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 8 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15 stepeni.

U subotu će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti u jutarnjim satima u istočnim područjima Bosne. Po kotlinama u Bosni prije podne magla ili niska oblačnost. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 3, na jugu zemlje od 5 do 9, a najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 16, na jugu zemlje od 17 do 20 stepeni.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini prije podne doći do naoblačenje sa zapada koje će se proširiti prema istoku i koje će u drugoj polovini dana uvjetovati kišu. Po kotlinama u Bosni moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 3, na jugu zemlje od 5 do 9, a najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17, na jugu zemlje od 17 do 21 stepen.

(Izvor: Inreformator.ba/Foto: Fena)

Komentari