Godišnjicu od napada u Ankari obilježili bol porodica i neredi

U Ankari je organiziran program povodom obilježavanja prve godišnjice terorističkog napada kada su dvojica bombaša samoubica, pripadnika terorističke organizacije ISIS u tom gradu usmrtili oko stotinu ljudi, javlja Anadolu Agency (AA).

U prošlogodišnjem napadu ispred željezničke stanice u Ankari, gdje se okupilo nekoliko hiljada građana kako bi učestvovali na najavljenom mitingu podrške miru, povrijeđeno je nekoliko stotina ljudi.

Porodice shrvane bolom položile su fotografije poginulih, papire s ispisanim imenima, crvene karanfile i poruke da poginuli neće biti zaboravljeni.

Međutim, danas je policija bila prisiljena koristiti suzavac protiv grupe od 20 ljudi koja je stvarala nerede.

Do sukoba policije i okupljenih došlo je prije programa, kada je grupa osoba bez pretresa pokušala ući u dio gdje je planirano održavanje programa.

Pojačane su policijske kontrole ispred željezničke stanice na kojoj se napad desio, ali i drugim frekventnim lokacijama.

Nakon sukoba zbog kojih je priveden veliki broj ljudi, policija je dozvolila samo porodicama žrtava napada i predstavnicima vlasti da dođu na mjesto na kojem se napad desio.

Jedan od najtragičnijih terorističkih napada u modernoj historiji Turske osudili su brojni domaći i inozemni zvaničnici, kao i sve međunarodne organizacije.

(Izvor: AA)

Komentari