Zbog pucnjave zatvoreno američko veleposlanstvo u Ankari

Sjedinjene Države su danas na jedan dan zatvorile svoja predstavništva u Turskoj zbog pucnjave koja se tokom noći dogodila na ulazu u zgradu veleposlanstva u Ankari, do koje je došlo nakon jučerašnjeg ubistva ruskog veleposlanika u turskoj prijestolnici.

“Nepoznata osoba je došla pred glavni ulaz američkog veleposlanstva u Ankari i zapucala”, navodi veleposlanstvo u saopćenju dodajući da nitko nije povrijeđen i da je počinitelj uhapšen.

Zbog toga su veleposlanstvo i konzulati u Istanbulu i u Adani zatvoreni za rad sa strankama, dodaje se.

Incident se dogodio u 1.50 sati po srednjoeuropskom vremenu, nekoliko sati pošto je turski policajac ustrijelio ruskog veleposlanika Andreja Karlova na otvorenju izložbe fotografija.

Zgrada američkog veleposlanstva u Ankari smještena je tačno preko puta umjetničke galerije u kojoj je ubijen ruski veleposlanik.

SAD je već nekoliko puta upozoravao svoje građane na sigurnosni rizik u Turskoj nakon niza napada ove godine koji se pripisuju kurdskim pobunjenicima i džihadistima.

“Američko veleposlanstvo poziva američke građane da budu oprezni i pobrinu se za vlastitu sigurnost”,  poručuje veleposlanstvo.

(Izvor: Hina/Foto: AA)

Komentari