Djevojčica, prva beba rođena u porodilištu na Jezeru u 2017. godini

Na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetsko kliničkog centra Sarajevo (UKCS) na Jezeru, četiri minute iza ponoći rođena je prva beba na toj klinici u 2017. godini, javlja Anadolu Agency (AA).

“Djevojčica je rođena četiri minuta iza ponoći, a teška je 3.870 grama i duga 53 centimetra”, rekao je doktor Muhamed Ardat.

Istakao je da je porod prošao kako treba.

“Majka je sretna i mi smo najsretniji što možemo pomoći ljudima da donesu na svijet živu i zdravu djecu”, rekao je Ardat čestitajući svim građanima sretnu Novu 2017. godinu.

Majci djevojčice Saneli Hero ovo je prvi porođaj, a osjećaj je, kako je istakla, prelijep. Rođenje svoje kćerke nazvala je najljepšim poklonom u 2017. godini, a o imenu svoje kćerke njen suprug i ona još nisu odlučili.

“Nismo još odredili ime, to je najmanji problem, bitno je da je sve prošlo kako treba”, rekla je Hero.

Majku Sanelu Hero je nedugo nakon porođaja posjetio dogradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka koji je porodilju i bebu darovao buketom cvijeća i iznosom od 500 konvertibilnih maraka.

“To je po meni jako lijep običaj koji gaji Grad Sarajevo i mi ćemo truditi da to održimo svakako i u budućnosti. To nema neko posebno značenje, ali simbolika je nekako značajna”, rekao je Skaka.

Izrazio je nadu da će u pozitivnoj energiji, u kojoj su Sarajlije i njihovi gosti sinoć dočekali Novu godinu uz koncert regionalne muzičke zvijezde Dine Merlina, nastaviti i predstojeću godinu.

(Izvor: AA)

Komentari