Zatrpan hotel u kojem se nalazilo 20 ljudi

Najmanje jedna osoba poginula je u zemljotresima koji su jučer pogodili centralni dio Italije, javlja Anadolu Agency (AA).

Italiju su u samo sat vremena pogodila četiri zemljotresa jačine do 5,5 stepeni Richterove skale. Spasilačke ekipe na terenu su ispod ruševina na području Castel Catagne pronašle tijelo 83-godišnjeg muškarca.

Vatrogasne ekipe na području Castiglione Messer Raimonda su spasile majku sa djetetom.

Nakon niza zemljotresa pokrenta je i lavina koja je zatrpala hotel Rigopiano Gran Sasso Resort na zapadu Pescare.

Italijanski mediji navode, pozivajuči se na informacije spasilačkih ekipa na terenu, da je poginulo veliki broj osoba. Na poziv ekipa na terenu iz hotela niko nije odgovorio.

Guverner Pescare Antonio Di Marco je na društvenoj mreži Facebook napisao da su doživjeli strašnu tragediju. Prema njegovim riječima, djeluje kao da ima žrtava, ali moraju imati zvanične podatke.

Hotel se nalazi na 1.200 metara nadmorske visine, a u trenutku nesreće u njemu je registrovano 20 osoba, gostiju i uposlenika.

Očevici navode da je u toku akcija traženja i spašavanja tri osobe koje se vode kao nestale.

Informaciju o lavini putem SMS-a poslale su dvije osobe koje su se u tom trenutku nalazile izvan hotela. Spasilačke ekipe imaju poteškoće da stignu na područje pogođeno lavinom i to će potrajati.

Zbog loših vremenskih uslova na području koje je juče pogođeno zemljotresima bez električne energije su hiljade ljudi.

(Izvor: AA)

Komentari