Tri osobe ubijene u masovnoj pucnjavi na takmičenju u videoigrama na Floridi

Tri osobe su ubijene, među kojima i napadač, a devet je ranjeno u masovnoj pucnjavi tokom takmičenja u video igrama u baru na Floridi, saopćio je u nedjelju šerif Jacksonvillea Mike Williams.

Napadač, koji je koristio barem jedan komad vatrenog oružja, identifikovan je kao 24-godišnji David Katz, bijelac iz Baltimorea, saopćio je Williams.

Još dvije osobe su ranjene dok su bježale s mjesta napada, dodao je šerif.

Pucnjava se desila u baru za video igre GLHF u Jacksonville Landing, kvartu za zabavu pokraj rijeke u gradu Jacksonvilleu na Floridi.

Bar je bio domaćin regionalnog takmičenja za igrače elektronskog sporta “Madden NFL 19”, a Williams je potvrdio da je Katz bio učesnik na turniru, ali je dodao da je njegov motiv da otvori vatru po ljudima još nepoznat.

Karz je preminuo od rana koje je sam sebi nanio, kazao je Williams.

Bar je ranije objavio na Twitteru da je u nedjelju bio drugi dan turnira Madden NFL vrijednog 5.000 dolara, regionalnog kvalifikacionog turnira za nacionalno prvenstvo u e-sportu.

– Upoznati smo s incidentom na turniru Madden serije u Jacksonvilleu. Sarađujemo s vlastima kako bismo u ovoj fazi prikupili činjenice – objavila je na Twitteru firma EA Sports, tvorac sportskih video igrara.

– To je užasna situacija i upućujemo najdublje saučešće porodicama žrtava – navodi se u tweetu.

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders izjavila je da je predsjednik Donald Trump izviješten o pucnjavi, prenosi dpa.

(Izvor: Fena/Foto: Youtube Screenshot)

 

Komentari