Zvizdić oštro osudio napad na pripadnike MUP-a Kantona Sarajevo

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić najoštrije je osudio napad na pripadnike MUP-a Kantona Sarajevo i uputio telegrame saučešća porodicama poginulih policajaca, javlja Anadolu Agency (AA).

“Najoštrije osuđujem banditski napad na pripadnike MUP-a Kantona Sarajevo i pozivam sve nadležne institucije i policijske agencije u Bosni i Hercegovini da pojačaju saradnju kako bi se počinioci ovog gnusnog djela što prije pronašli i doveli pred lice pravde. Napad na provodioce i zaštitnike zakona bilo kojeg nivoa u našoj domovini doživljavam kao napad na državu BiH. Napad na naše policajce je napad na sve nas, građane BiH. Porodicama poginulih policajaca, heroja poginulih u obavljanju svoje dužnosti, u svoje ime, i u ime Vijeća ministara BiH, upućujem izraze saučešća“, stoji u telegramu Zvizdića.

U oružanom napadu jedan policajac je ubijen na licu mjestu na Alipašinom Polju, dok je drugi sa teškim povredama glave prevezen na Kliničko-univerzitetski centar Sarajevo. Iako su se ljekari KCUS-a više sati borili za život drugog policajca, nažalost, on je preminuo.

(Izvor: AA)

Komentari