FK Željezničar dobio novog direktora omladinske škole

Nakon što je raspisan konkurs za direktora omladinske škole FK Željezničar, ta pozicija je sada i popunjena – potvrđeno je iz tima sa Grbavice.

– FK Željezničar obavještava navijače, članove, sponzore i prijatelje Kluba da je Upravni odbor na sjednici održanoj 03.08.2016. godine na poziciju direktora omladinske škole imenovao Sejfudina Ticu. Izboru novog direktora omladinske škole je prethodila konkursna procedura koje je provedena u mjesecu julu 2016. godine. Izbor ostalih pozicija u omladinskoj školi, po javnom pozivu će biti okončan u periodu koji slijedi, a u proceduri izbora trenera i ostalog osoblja će biti uključen novoizabrani direktor omladinske škole – saopćeno je iz FK Željezničar.

Kako se dalje navodi, Tica je prezentacijom planova i načina budućeg rada ostavio najbolji utisak, sa jasnom vizijom omladinske škole u narednom periodu.

– Imenovani posjeduje i višegodišnje iskustvo u radu sa omladinskim selekcijama (reprezentativno, klupsko, domaće i internacionalno). U svojoj karijeri Sejfudin Tica je već radio u omladinskoj školi FK Željezničar, i to u periodu od 1993. godine do 1999. godine, a bio je i selektor U-19 reprezentacije Bosne i Hercegovine. Takođe, vodio je reprezentaciju U-19 Bahreina, te radio u omladinskim selekcijama klubova u Bahreinu, Kataru i Kuvajtu – navodi se u saopćenju.

U timu sa Grbavice su se zahvalili dosadašnjem šefu omladinske škole Bakiru Šerbi na doprinosu i radu u omladinskoj školi Kluba.

Inreformator.ba

Komentari