MUP RS: Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske od četvrtka će sprovesti akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, s akcentom na brzinu kretanja motornih vozila i prisustvo alkohola u organizmu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Pozivaju se građani, vozači motornih vozila na maksimalnu opreznost prilikom kretanja u saobraćaju, s posebnim naglaskom na poštovanje brzine kretanja vozila, kao i da prilikom učestvovanja u saobraćaju ne konzumiraju alkohol”, navodi se u saopštenju iz MUP-a RS.

U prvih deset mjeseci ove godine, u RS-u, neprilagođena brzina kretanja vozila bila uzrok 18,4 odsto saobraćajnih nezgoda, odnosno 1.574 od 8.559 saobraćajnih nezgoda koliko ih je evidentirano u pomenutom periodu. Takođe, u pomenutom periodu, zbog vožnje pod uticajem alkohola iz saobraćaja je isključeno 11.974 vozača od ukupno 15.571 isključenih vozača iz saobraćaja.

“MUP RS još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju zakonskih propisa, kao i na vozače da vožnju prilagode zimskim uslovima i ograničenjima na putevima, kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih učesnika u soabraćaju podigli na viši nivo”, dodaje se u saopštenju.

(Izvor: AA)

Komentari