Broj smrtno stradalih u kalifornijskim požarima povećan na 81

U požarima u saveznoj američkoj državi Kaliforniji od 8. novembra je poginula najmanje 81 osoba, a spasilačke službe tragaju za stotinama nestalih, javlja Anadolu Agency (AA).

Šerif regije Butte Cory Honea je na konferenciji za novinare izjavio kako su pronađeni posmrtni ostaci još dvije izgorjele osobe, čime je bilans smrtno stradalih u Kaliforniji povećan na 81.

“Spasilačke službe tragaju za žrtvama. Blizu 700 osoba su prijavljene kao nestale i još uvijek se ništa ne zna o njihovim sudbinama“, kazao je Hojea.

Požar na sjeveru Kalifornije zahvatio je područje od 570 kilometara kvadratnih, a spaljeno je više od 12.000 objekata i desetine hiljada hektara šume.

Još dva požara izbila su i na jugu Kalifornije, gdje je spaljeno 450 stambenih objekata.

O razmjerama katastrofe koju je izazvao najsmrtonosniji požar u historiji Kalifornije ponajbolje govore apokaliptični prizori iz spaljenih gradova Paradise i Malibu.

U požaru u Malibuu izgorjele su brojne vile poznatih ličnosti iz svijeta filma i muzike, kao što su Gerard Butler, Miley Cyrus, Scott Baio, Guillermo del Toro, Kim Kardashian, Alyssa Milano i Rainn Wilson.

(Izvor: AA)

Komentari