Program dočeka Nove godine u Sarajevu prezentiran u Ljubljani

Grad Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo prezentirali su novogodišnji program glavnog grada Bosne i Hercegovine u Ljubljani. Konferenciji za novinare u gradskoj vijećnici prisustvovao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, Hari Mata Hari, glavna zvijezda novogodišnjeg programa i zamjenik gradonačelnika Ljubljane Dejan Crnek, saopćeno je iz Press službe Grada Sarajevo.

– Volim se vratiti u Ljubljanu, posebno sam vezan za ove ljude i želim ih pozvati da dođu u Sarajevo i uživaju u programu koji smo pripremili – poručio je Hari Mata Hari.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je napomenuo da se radi o nastavku promotivne kampanje kojom Sarajevo želi građanima regije ponuditi i prezentirati najbolje novogodišnje slavlje i program kakav već posljednje dvije godine privlači desetine hiljada posjetilaca u BiH.

– Mi smo već pokazali da znamo napraviti od Sarajeva novogodišnji centar regije. Ove godine smo ponosni što imamo Hari Mata Harija, Bombaj Štampu i mlade muzičare iz MuzikArta koji će, uvjeren sam, ispuniti sva očekivanja i biti nastavak našeg zajedničkog uspjeha. Zahvaljujem se našim domaćinima i čestitam gospodinu Jankoviću na njegovom uspješnom mandatu i nastavku rada – rekao je gradonačelnik Skaka, dodaje se u saopćenju.

(Izvor: Inreformator.ba/Foto: Grad Sarajevo)

Komentari