Uhapšeno 38 osoba u akcijama suzbijanja kriminala i korupcije

Policija je uhapsila 38 osoba, dok su protiv još 21 podnijete krivične prijave, a u cilju suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, oni se sumnjiče da su u periodu od 2016. godine do danas izvršili više krivičnih djela kojim su oštetili budžet Srbije, pravna i fizička lica u ukupnom iznosu od 1.550.000 eura.

Osumnjičeni se terete da su počinili krivična djela primanje mita, davanje mita, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, teško djelo protiv zdravlja ljudi, prevara u obavljanju privredne djelatnosti, trgovina uticajem, pustošenje šuma, šumska krađa, falsifikovanje službene isprave, nedozvoljena trgovina, poreska utaja, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, oštećenje životne sredine, unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.

Akcije su sprovedene u prethodnih nekoliko dana na teritoriji Beograda, Zaječara, Jagodine, Kikinde, Kraljeva, Leskovca, Niša, Pančeva, Sombora i Subotice, a u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim javnim tužilaštvima.

(Izvor: AA)

Komentari