Sarajevo Business Forum predstavljen u Albanij

Sarajevo Business Forum (SBF), vodeća investicijska konferencija u Jugoistočnoj Evropi, predstavljen je albanskim privrednicima u Tirani. Prezentaciju ovog značajnog događaja, koji će se od 17. do 19. aprila 2019. godine održati po jubilarni deseti put, organizovala je BBI banka u saradnji s bankom UBA (United Bank of Albania), prenosi Anadolu Agency (AA).

Edina Hasečić, direktorica sektora za poslovanje s pravnim licima BBI banke, u uvodnom govoru je istakla da SBF može donijeti brojne poslovne prilike, ne samo privrednicima u BiH već i susjednim državama.

“Kao vodeća investicijska konferencija u ovoj regiji, Sarajevo Business Forum svake godine privuče veliki broj investitora, te predstavlja odličnu platformu za predstavljanje privrednika iz susjednih zemalja. Osim pronalaska investitora, cilj BBI banke jeste da se privrednici iz BiH kroz SBF uvežu s privrednicima iz regije, te da pokrenu nove poslovne projekte koji će u konačnici dovesti do razvoja privrede”, rekla je Hasečić.

Muhamed Prlja, direktor UBA, u obraćanju je istakao spremnost ove banke za jačanje poslovno-ekonomskih odnosa između Albanije i BiH, te naglasio bitnu ulogu SBF-a u tom poduhvatu.

“Ovo je bila još jedna uspješna prezentacija SBF-a u Albaniji. Raduje nas prisustvo poslovnih ljudi iz nekoliko gradova i različitih industrijskih grana. UBA će nastaviti napore za doprinos ekonomskom razvoju Albanije, kao i uspostavljanju bolje povezanosti i saradnje s BiH“, naglasio je Prlja.

O potencijalima Albanije i njihove koristi od SBF-a govorio je Sedat Mahmudaj iz ureda gradonačelnika Kavaje.

“Albanija je mala država, koja zbog svog pogodnog geografskog položaja nudi mnogo potencijala u vidu velikog broja resursa i opcija za privredni razvoj“, kazao je Mahmudaj i dodao da su to sličnosti između BiH i njegove zemlje, te kako ujedinjenim snagama, a pomoću platforme SBF-a, mogu predstaviti svoju privredu i projekte investitorima i dovesti do razvoja istih.

Izvor: AA

Komentari