Obraćanje medijima na godišnjicu nestanka Davida Dragičevića

– Iz grupe “Pravda za Davida“ najavili su da će danas, na godišnjicu nestanka Davida Dragičevića, održati konferenciju za novinare na glavnom banjalučkom trgu.

Iz grupe “Pravda za Davida“ najavili su da će danas, na godišnjicu nestanka Davida Dragičevića, održati konferenciju za novinare na glavnom banjalučkom trgu.

Novinarima će se obratiti članovi ove grupe Dragan Dabić i Ozren Perduv.

-Izjava za medije planirana je na Davidovom trgu, mjestu gdje je on posljednji put viđen – naveli su iz “Pravde za Davida”.

Dabić je od policije tražio da im odobri dvosatno okupljanje, danas od 18 sati na Trgu Krajine u Banjoj Luci, ali im je ponuđena alternativna lokacija u Parku “Mladen Stojanović“, što su oni odbili.

Policija je u obrazloženju navela da, s obzirom na događaj od 30. decembra prošle godine koji je “eskalirao narušavanjem javnog reda i mira, činjenjem više krivičnih djela te uništavanjem imovine, postoji bojazan da bi se ista situacija mogla ponoviti” te zbog toga neće dozvoliti održavanje okupljanja.

Iz grupe “Pravda za Davida” su naveli da i dalje nastavljaju tražiti odgovor ko je ubio tog 21-godišnjeg mladića.

U narednom periodu planirali su obilježavanje nekoliko datuma – dan Davidovog nestanaka 18. mart, dan njegovog pronalaska 24. mart, kao i početak formiranja grupe “Pravda za Davida”.

Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je na ušću rječice Crkvena u rijeku Vrbas 24. marta.

Porodica i članovi grupe “Pravda za Davida“ tvrde da je ubijen, a slučaj do danas nije rasvijetljen.

Njegovi posmrtni ostaci su na zahtjev porodice, 12. marta ekshumirani i izmješteni u Austriju, gdje su 15. marta ponovo sahranjeni.

Izvor: Fena

Komentari