PU Banjaluka: U martu 89 požara

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka u mjesecu martu u saradnji sa nadležnim vatrogasnim službama postupili su po 89 prijava građana da je došlo do požara gdje je vatra u 58 slučaja zahvatila šumski kompleks, korov, nisko rastinje, suvu travu i u 31 slučaju objekte, javlja Anadolu Agency (AA).

“Požari su lokalizovani, četiri lica su zadobila povrede, a izvršenim uviđajem konstatovano je da su izazvani nemarnim ponašanjem i da je pričinjena znatna materijalna šteta”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

S obzirom na trenutne temperature koje pogoduju izazivanju i širenju vatre, iz Policijske uprave Banjaluka apeluju na građane, poljoprivrednike i šumske radnike, da ne pale vatru unutar ili u blizini šumskih kompleksa i zasada ili na mjestima gdje, usljed nekontrolisane vatre, može doći do šumskog požara i požara na otvorenom prostoru koji mogu ugroziti ljudske živote i imovinu.

“Podsjećamo građane da ukoliko primijete nekontrolisano širenje vatre o tome odmah obavijeste nadležnu vatrogasnu jedinicu na dežurni broj -123 ili najbližu policijsku stanicu na dežurni broj – 122. Policijska uprava Banjaluka će, u okviru svojih ovlašćenja, preduzeti zakonom propisane mjere protiv svih lica koja budu izazvala požar i time ugrozila živote i zdravlje ljudi ili pričinila materijalnu štetu”, stoji u saopštenju.

Izvor: AA

Komentari