Lišen slobode muškarac koji je nožem krenuo na policajca

 Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka lišili su slobode N.J. iz Srebrenice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo “Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje”, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je danas saopšteno iz policijske uprave Banjaluka, policijski službenici su u Bulevaru Živojina Mišića u Banjaluci u petak pokušali legitimisati muškarca, koji je izjavio da nema dokumenta, te je izvadio nož i krenuo prema policijskom službeniku.

“Policijski službenik je blagovremenom reakcijom onemogućio lice da mu nanese povrede i lišio ga slobode. O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, dostavi izvještaj protiv N.J. za krivično djelo ‘Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje'”, navodi se u saopštenju.

Na području Policijske uprave Banjaluka, u prva tri mjeseca ove godine, evidentiran je 61 slučaj napada i sprečavanja služenih lica u vršenju službene radnje. Iz ove policijske uprave navode da to “svjedoči u prilog činjenici o težini policijske profesije i tome da su policijski službenici svakodnevno izloženi rizicima tokom obavljanja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, a sve sa ciljem zaštite građana i njihove imovine”.

 Izvor: AA

Komentari