Zbog magle koja smanjuje vidljivost nužna opreznija vožnja

Magla smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, pa se vozači u Bosni i Hercegovini pozivaju na pojačan oprez, javlja Anadolu Agency (AA).

Posebno se izdvajaju putevi u dolinama rijeka Save, Spreče i Lašve. Na sitnije odrone zemlje ili kamenja upozorava se na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) vozačima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putu.

Na dionici A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su sanacioni radovi na dionicama M-18 Olovo-Kladanj i M-1.8 Srebrenik-Orašje, u tunelu Ormanica, pa se na mjestima izvođenja radova saobraća usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci Semizovac – Vogošća, Mostar – Čitluk, Busovača – Kiseljak, Tarčin – Konjic, Cazin – Srbljani – Bosanska Krupa, Ustiprača – Goražde, kao i radovi u Ključu, Jajcu i Tasovčićima (Čapljina).

Od ponedjeljka 20. maja zbog izvođenja sanacionih radova, obustavit će se saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići i to za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Izvor: AA

Komentari