Priština: TIKA pripredila iftar za kosovske lidere i stotine drugih zvanica

Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) priredila je večeras iftar za brojne goste, među kojima su bili i predstavnici kosovskih institucija, političkih partija, međunarodnih organizacija i civilnog društva, javlja Anadolu Agency (AA).

Potpredsednik kosovske vlade i ministar inostranih poslova Behgjet Pacolli pohvalio je rad TIKA-e na Kosovu. On je istakao da je od 2004. godine TIKA sprovela oko 700 projekata u oblasti obrazovanja, zdravstva, kulture, poljoprivrede, stočarstva i drugih oblasti.

“Republika Kosovo je zahvalna na doprinosu Republike Turske stabilnosti, razvoju i promociji Kosova na međunarodnoj sceni, kao i za dosadašnju pomoć koja olakšava put naše zemlje ka evroatlantskim integracijama”, rekao je Pacoli.

Turski ambasador na Kosovu Çagri Sakar pomenuo je neke od projekata koje je TIKA realizovao na Kosovu poslednjih godina te je naglasio da će se i dalje nastaviti sa velikim projektima.

“Naša TIKA s mnogim svojim delima, koji dotiču živote Kosovara, prenoseći znanje i iskustvo Turske u svim oblastima života, od rođenja deteta, pa do pacijenta koji očekuje smrt, ostaće uz Kosovo u budućnost, kao što je bila i u prošlosti. Želimo da sa svakim našim delom i projektima koji su urađeni iz ljubavi, poštovanja i znoja turskih ljudi, doprinesemo budućnosti Kosova kome smo pružili našu prijateljsku i bratsku ruku”, rekao je Sakar.

On je, takođe, iskoristio priliku da izrazi zahvalnost i vrednovanje koraka kosovskih institucija u borbi protiv terorističke organizacije FETO, pozvavši na preduzimanje neophodnih mera protiv njih jer su još uvek na Kosovu.

Iftar je otvoren učenjem Kur'ana, dok je molitvu nakon iftara obavio predsednik Islamske zajednice Kosova, muftija Naim Ternava.

Izvor: AA

Komentari